vrijdag 26 oktober 2012

Grote NS-controle is onderzoek naar gebruik OV-chipkaart




Woerden 25 oktober 2012 bron: 'Woerden Dichtbij'

foto Eef Meijerink
De grote controle van de NS op vervoerbewijzen op station Woerden is desgevraagd een onderzoek naar het gebruik van de OV-chipkaart. De NS heeft dit bevestigd aan de redactie van Woerden.dichtbij. De talrijke contro-leurs op het station controleren sinds dinsdag op vervoerbewijzen aan beide kanten van de traverse, niemand komt er langs zonder een vervoersbewijs. Op deze manier wil de NS meten hoever de OV-chipkaart is ingevoerd bij de reiziger. Woerden is hiervoor als 'meest gemiddelde gemeente in Nederland' uitgekozen door de vervoerder.
Woordvoerder Kees Rutten van de NS begrijpt de frustratie wel van de Woerdense reizigers over de aanhoudende controle op het station maar benadrukt dat het om een inschattingsproef gaat en geen massa controle op bijvoorbeeld zwartrijders. 

Toegangspoortjes zullen sluiten

"We hebben bewust de proef in Woerden niet gecommuniceerd om zo goed mogelijke resultaten te behalen. De toegangspoortjes zullen gefaseerd gaan sluiten op de Nederlandse stations. Nu staan deze nog open maar eind 2013 zullen ze volgens de vroegste planning dicht gaan. We willen weten hoe ver de reiziger is in het gebruik van de OV-chipkaart en hoe het reageert op het gebruik van de toegangspoortjes. Uit deze resultaten bekijken wij weer waar we de reiziger moeten helpen met het maken van de overstap naar OV-chipkaart. De kaart moet er uiteindelijk wel voor zorgen dat zwartrijders geweerd worden van de toestellen van de NS om de veiligheid van personeel en reizigers te verhogen." Lees verder in 'Woerden Dichtbij'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten