donderdag 8 november 2012

Het Vrijetijds Orkest wordt bedreigd

Het Vrijetijds Orkest van harmonie de Vriendschap in Woerden bestaat al 29 jaar maar door de hoge leeftijd van de muzikanten wordt haar voortbestaan bedreigt.


Het blaasorkest heeft momenteel achttien leden waarvan de gemiddelde leeftijd de 70 jaar nadert. De jongste muzikant is nu 57 en de oudste 90 jaar. Mede door de hoge gemiddelde leeftijd zal in de komende jaren het aantal leden waarschijnlijk afnemen. 

Daarom kan dit leuke orkest wel wat verjonging gebruiken. 
Het Vrijetijds Orkest speelt naast serieuze klassieke werken ook musical- en filmmuziek. Daarnaast heeft het orkest veel walsen, tango's, cha-cha-cha's en foxtrotten op het repertoire staan. 

Er worden geregeld concerten gegeven in verzorgings- en verpleegtehuizen in de omgeving van Woerden, maar ook bij culturele manifestaties als Kaarsjesavond in Gouda. Ook nieuwjaarsreceptie, kerstviering of Sinterklaasmiddag kunnen muzikaal door het Vrijetijds Orkest worden omlijst.

De repetities vinden plaats in het clubgebouw van de Vriendschap aan de Waardsedijk 13 op donderdagmiddag tussen 14.00 en 16.00. 

Iedereen, die op een redelijk niveau een blaasinstrument bespeelt en tijd en zin heeft om op ontspannen manier op donderdagmiddag samen muziek te maken, wordt van harte uitgenodigd om eens bij een repetitie te komen luisteren of mee te spelen. Dit geldt zowel voor de mannen maar ook zeker de vrouwen zijn zeer welkom.

Iets voor u? Kom eens langs; de koffie staat al klaar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten