vrijdag 11 januari 2013

Oudere is gemakkelijk slachtoffer voor woningovervallers

Het aantal woning overvallen op 55-plussers stijgt. In 2012 werden 200 senioren slachtoffer van een gewelddadige inval in hun huis. Met een aantal praktische zaken is al veel leed te voorkomen.

Een veilig kettingslot

Het totale aantal woningovervallen daalde in het afgelopen jaar met tien procent. Senioren waren opvallend genoeg wel vaker het slachtoffer van een gewelddadige inval in hun huis. In 2012 sloegen overvallers bij 200 55-plussers hun slag, in 2011 was dat nog 173: een stijging van 15,6 procent. Hoewel niet iedere senior nu groot gevaar loopt (er zijn immers bijna vijf miljoen 55-plussers in Nederland), zijn ouderenorganisaties verontrust. Het feit dat er steeds meer oudere mensen zijn door de vergrijzing, speelt natuurlijk ook mee in de statistieken.
(Bronvermelding: Lees het hele artikel op de website van PZC)

Vooruitlopend op de cijfers geven ouderenorganisaties al steeds meer voorlichtingsbijeenkomsten om ouderen te vertellen hoe ze kunnen voorkomen slachtoffer te worden. Zo ook de unie KBO.

KBO afdeling Woerden heeft zelfs een eigen veiligheidsadviseur opgeleid die u kunt uitnodigen om bij u thuis de veiligheid in en om uw huis te beoordelen. Hij zal u adviseren over door u te nemen maatregelen die er voor moeten zorgen dat u zich in uw eigen huis veiliger zult kunnen voelen. Interesse? Kijk voor zijn adres op de website van de KBO Woerden. (www.kbowoerden.nl)

Ook Politie Keurmerk Veilig Wonen (PKVW) adviseert ouderen over veiligheid. Op de website vindt u preventietips, informatie over effectief hang- en sluitwerk en antwoorden op vragen over veiligheid.

Zie ook de film met 8 tips voor een veiliger thuis




Geen opmerkingen:

Een reactie posten